A héten egyik este levezető gyanánt kedvenc gasztro csatornánkat néztük. Ha már nem "zabálhatunk", akkor a szemünk lakjon jól a látvánnyal. Mostanában Jamie előszeretettel teríti meg a fél asztalt salátával, rápakol mindenféle jót és sült húsokat.
Előző napról maradt grillezett csirkemellem. Gondolkodtam, mit egyek mellé. Benéztem a hűtőbe és találtam egy friss fejes salátát. Az ötlet egyből megfogant. Kirontottam a kertbe felhúztam pár francia retket és szakítottam a bazsalikom bokorról is. Irány a fagyasztó, fél marék zöldborsó megragad, majd be a kuktába és megpároltam 8 perc alatt.
A saját joghurtunkból vételeztem egy decit (100 gramm) + 1 gerezd fokhagyma + pici só + a párolt borsó és összeturmixoltam az egészet. A tetejére meg rászórtam az összevágott bazsalikomot. Ezzel kész lett a mártogatós.
A husit vékonyan felszeleteltem, majd egy csepp olajon felforrósítottam.
Az egészet elrendeztem egy nagy gyümölcsöstálon. A salátát egy pár csepp citrommal megcsepegtettem és kész is az ebéd. Elő az evőpálcikákat, 2 fénykép után az elkészült ebéd hamar elhalálozott. Mire az evőpálcikával komótosan megettem mindet, tele lettem, mint a déli busz. - Mondás eredete: Meg kell nézni a déli buszt, mikor a falusi asszonyok mennek haza a szombati piacnapról. :) -
Hozzávalók:
- 180 gramm csirke mell
- 400 gramm fejes saláta
- 150 gramm retek
- 100 gramm joghurt (saját)
- 50 gramm fagyasztott zöldborsó
- 5 gramm olaj
- bazsalikom
- egy gerezd fokhagyma
- pár csepp citromlé
- só
A végeredmény:
Tápanyagtartalom:
- Energia: 460 kcal
- Fehérje: 62,7 gramm
- Zsír: 10,5 gramm
- Szénhidrát: 28,4 gramm
- Koleszterin: 117 milligramm
- Élelmi rost: 12,5 gramm
A következő kalácssütéskor ismét alkotnom kellett. A kalács tésztájából lecsíptem vagy 15 dekát, a második kelesztési szakasz után. Kinyújtottam 1-2 milliméter vastagra. Próbáltam négyszögletesre nyújtani. Majd egy evőkanál kakaóport összekevertem némi folyékony édesítőszerrel és pár csepp tejjel. Az állaga a nutellához hasonlított. Majd szilikon spatulával felkentem a kinyújtott tésztára.
Felgöngyöltem és konyhai ollóval (késsel nem lehet szépen elvágni) centi vastag darabokra vágtam. Majd betettem a fonott kalács mellé, amivel együtt kelt és sült.
Az eredmény: addig van meg, ameddig a család észre nem veszi, hogy megsült.
Végül mostani vetületem az árnyékvilágra (Szabolcs kérésére):
Az erő legyen veletek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése